Hyrbil Alicante stad

Mer information om staden Alicante och möjligheterna till att hyra bil lokalt
Tips när du ska hyra bil

Alicante är en stad i Spanien, belägen längst med den 20 mil långa kuststräckan Costa Blanca i östra  delen av landet. Staden har ca 335 000 invånare, och är den åttonde största staden i Spanien. Costa Blanca erbjuder vita stränder och ett varmt klimat, som lockar tusentals turister årligen. Alicante erbjuder förutom sol och bad även historiska sevärdheter, trevliga små gator, god mat och ett rikt nattliv, och det är en av de populäraste och vackraste städerna i Spanien.

Stränder och sevärdheter

Den största sevärdheten i Alicante är slottet Santa Barbara, som ligger högt ovanför staden på berget Mount Benacantil, och erbjuder en storslagen utsikt ut över Alicante och dess hamn. Slottet är en medeltida fästning som är väl bevarad, och här finns också caféer och en restaurang. En annan känd sevärdheter i staden är basilikan Santa Maria, byggd i gotisk stil, som är den äldsta kyrkan i Alicante som fortfarande används. Staden har flera museum, varav ett av de mest välbesökta är Arkeologiska Museet i den nordvästra delen av staden, med bland annat flera moderna utställningar som visar stadens historia. Här finns också en stor myntsamling.

Alicante har flera parker, där parken El Palmeral är en av de mest omtyckta. Här finns träd och växter från hela världen, blandat med lokala arter. I parken finns en sjö där man kan åka båt, och man kan promenera vid vattenfall och palmer.

Alicante och dess närområde har många vackra stränder att erbjuda, och en del går att nå genom en kortare promenad från stadens centrum. En av de mest centrala stränderna är Playa del Postiguet, som bland annat är känd för sitt klara vatten. Ca sju kilometer från Alicante ligger den populära stranden San Juan, som anses vara en av de finaste stränderna i hela Spanien.

Förbindelser och hyrbil

Alicante går att nås via Alicante Airport, som ligger ca nio kilometer sydväst om staden. Hit flyger Ryanair från flera platser i Sverige. Man kan också nå staden via tåg, från bland annat Barcelona och Madrid. Alicante har spårvagnsförbindelse med orterna i Costa Blanca området, och har även färjetrafik till bland annat Balearerna. Om man har tänkt att göra utflykter utanför Alicante kan det vara smidigt att hyra en bil. Det finns flera hyrbilsföretag i staden, och om man anländer till Alicante med flyg kan man hyra sin bil redan på flygplatsen.

hit counter